FUR Camping - Raakilde Lejrskole - RÅKILDEVEJ 6 - 7884 FUR - ( 45) 97 59 33 33 - MAIL@FURCAMPING.DK
Turist på Fur...
 
Vil du 54 mill. år tilbage i tiden og bo på en vulkanø, så er Fur Camping lige sagen. FUR Camping ligger på øen Fur i den vestlige del af limfjorden, og her kan du gå på museum, og se mange af de forsiler, der er fundet på øen igennem tiderne, hvis du altså ikke selv, har mod på en tur til stranden, for at se om man kan finde nogle selv i moleret. DR2's journalist Ann Marcher har besøgt Fur, og klik på TV'et for at få en skøn appetitvækker om Furs unikke natur og molerets hemmeligheder!
 
Fur Bryghus har bl.a. året igennem mange arrangementer, bl.a. flere aftener med musik, især i Juni og Juli. Året sluttes af med Fur ølfestival, som er øllets dag, og ofte er det muligt at få rundtvisninger på bryghuset - lige som Fur Kaffe & The afholder whiskey-smagning samt koncerter hen over året.
 
Ud over utallige gårdbutikker, gallerier, udstillinger, naturoplevelser, indkøbs- og spisesteder på Fur, er der herunder samlet en oversigt over udflugtsmål og forslag til steder, der bør opleves eller besøges.
 
Klik på billederne for at læse mere. På både turistkontoret og i campingpladsens reception står vi klar med endnu mere materiale og oplysninger om, hvad du kunne tænke dig.
 
 
 
M/F Sleipner-Fur & Mjølner-Fur: Overfartstid ca. 3 minutter.
Sleipner Fur sørger for overfarten.Færgen sejler døgnet rundt - og hvert kvarter i dagtimerne.
Pris for bil + campingvogn:150,- t/r. Billetter købes ombord.
Der kan og skal ikke bestilles plads. Flere sejltider og priser her
Busrute 420 fra Skive kan ses her.
 
"Limfjordsbussen" - daglig afgang med færge til Nykøbing og Glyngøre
CatrineK
Catrine K. sejler dagligt mellem Fur-Nykøbing-Glyngøre for gående og cyklister fra sidste uge i juni. Klik for sejlplan, priser.
 
 Madpakke kan bestilles på campingpladsen.
 
 
Shuttle-bus på Fur (uge 28-29-30).
Sleipner Fur sørger for overfarten.Der er shuttle-bus på Fur mandag-fredag i uge 28-29-30.
Afgang fra FUR Camping kl. 10.23-11.53-13.23-14.53-16.23.
Der er 13 stoppesteder undervejs, og en billet koster 20,- pr. person pr. tur.


Fur busguide (pris aftales med John Brinch Bertelsen)
Busselskaber er velkomne på FUR Camping.Museumsinspektør John Brinch Bertelsen tager med i bussen og fortæller om alt det man ser – og mere til! Nogle mennesker lever et godt liv - på trods af de vilkår livet byder dem. John er blind, men formår på fremragende vis at få andre til at åbne øjnene, når han viser rundt på øen.

Turen øen rundt er på godt 20 km. Varighed: ca. 1½  - 2 timer. Undervejs holdes der ved Langstedhuller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. Aftale om guidning skal træffes forud ved direkte henvendelse til Fur Museum. Få en smagsprøve ved at klikke på billedet.
 
Ø guide
Prøv en ø-guide, hvis I under et gruppeophold hos os, gerne vil se og opleve øen.Er I en mindre grupper har vi også mulighed for at arrangere en ø-guide til jer - enten til fods eller til kørsel i private biler.
Pris, indhold og varighed aftales med guiden. Kontakt campingpladsen for yderligere information.
 
Fursund Turistinformation
Fursund TuristinformationTuristkontoret på Stenøre er et besøg værd.
Forbered dit besøg hjemmefra, og find meget relevant information på hjemmesiden eller ved besøg på kontoret.
 
 
 
 
Museum for Mænd
museum mand 01
Museet er for de mange ”goodies”, som mænd har fået henvist til kældre, pulterkamre og udhuse af deres koner. Børge fortæller, at han selv prøvede at få indtil flere klenodier bortdømt, da han og Pia skulle danne bo sammen.  Når han snakkede med andre mænd, kunne han høre, at de bar rundt på de samme oplevelser.  ”Væk!”, havde deres koner blot sagt, når de fandt genstande, som ikke passede ind i stilen i huset. Kvinder har også adgang, men de skal tie stille imens!
 
Til vands- og lands. Og mest for unge.
 
Badestrand og windsurfing på FurFur har en stribe gode badestrande, men da der findes sten og muslingeskaller er det en fordel at medbringe badesko.Der udlægges om sommeren badebro øst for Stenøre ved bådelaugets hus og ved Færker Odde. Der er rig mulighed for at dyrke havkajak og windsurfing.
 
 
 
 
 
Fur Bryghus (restaurant / Offentlig rundvisning) 
Fur Bryghus ligger i gå-afstand fra FUR Camping.Noget af verdens bedste øl bliver brygget på Fur, som er et af Danmarks mest velfungerende mikrobryggerier. Der er restaurant og offentlige rundvisninger i højsæsonen.
 
 
 
Whisky-smagning
Fur Musem tilbyder Fossiljagt-Fur Kaffe og The arrangerer efter aftale whiskysmagning med 7 forskellige whiskyer. Smagningen arrangeres efter aftle med Fur Kaffe og The på tlf. 22 23 16 25. Mindst 5 personer, og tilmelding senest 2 dage før. Pris 100,- pr. person.
 
Der afholdes musikarrangementer hen over sommeren.
 
 
Fur Museum
Fur Musem tilbyder Fossiljagt-nøglen til Furs mange seværdigheder, med en enestående samling af 55 mill. år gamle fossiler fra moleret og fortælling om istidens spændende landskab og befolkningens liv og levned fra stenalderen frem til i dag.
 
 
 
Gammel Havn (gratis)
Gammel Havn på FurDen tilsandede fiskerihavn på Fur fra 1911. I 1956 blev havnen nedlagt på grund af problemer med tilsanding. Fiskerne flyttede deres både til den nybyggede havn ved færgelejet. Bundgarnshuset rummer i dag udstilling om bl.a. havnens historie.
 
 
Fossiljagt
Fur Museum med glimrende udstilling af bl.a. 55 mio år gamle fossiler fundet på Fur.Fur Museum arrangerer daglig fossiljagt, så man lærer at gøre fund, der er over 55.000.000 år gamle. Denne type jagt kræver hverken dyrt udstyr eller tilladelser - blot en portion tålmodighed. Alle hverdage fra 4.juli - 12. aug.
Madpakke kan bestilles på campingpladsen.
 
 
Havkajak
Havkajak på LimfjordenKom rigtig tæt på naturen i en havkajak på Limfjorden – en fantastisk oplevelse at glide gennem vandet i selskab med fjordens fugle og sæler. Kajakker kan lejes, hos Fur Bådelaug, hvis man tegner et medlemsskab af klubben.
 
 
  
Emmedstenhus (gratis)
Emmelstenhus på FurEmmelstenshus – er et tidligere fiskerlandbrug, som var typisk for området for ca. 100 år siden. I de nuværende bygninger findes i laden mødelokale og en offentlig tilgængelig udstilling, der fortæller om områdets natur- og kulturhistorie. 
 
 
Fur Ø-arena
Fur Camping - Raakilde LejrskoleFur Ø-arena er et nyetableret område med putting-golf, skaterrampe, multibane, legeplads og meget mere. Dagskort kan købes på camping-pladsen, ved indgangen eller online her.
køb billet
 
 
Sælsafari til Livø
Sælsafari fra Fur til Livø hele sommeren.Oplev sælerne helt tæt på ved at sejle til vores naboø - Livø. Husk kikkerten. Der sejles hver torsdag fra 7. juli - 18. august.
Madpakke kan bestilles på campingpladsen.
 
 
Steens Butik (gratis)
Steens Butik på Fur er et besøg værd.Steens Butik er én af Furs mere kendetegnede seværdigheder. Butikken er en oplevelse værd og sælger lidt af alt. Og det er altid Steen selv, der sidder bag disken!
 
 
 
Fuur Kirke (gratis - ofte adgang i dagtimerne)
Fuur Kirke, FurSankt Mortens Kirke og er opført i 1126 af tre stormænd Gutchi, Atti og Agii, samt præsten Bo. Kun uhyre sjældent er de skrevne kilder så præcise omkring oprindelsen. I tårnets vestlige side sidder der i 13 meters højde et udhugget ansigt til minde om en bygningsarbejder der faldt ned.
 
 
Vandreture på Fur (gratis - over 15 naturperler at besøge)
Knudeklinterne på FurBåde i det højtliggende bakkelandskab, som byder på flot udsigt over Limfjorden og på nordstranden langs de stejle molerklinter kan man være sikker på at komme rundt til Furs seværdigheder, ved at følge det afmærkede sti-net på i alt ca. 12 km. "Knuden" ligger 1500 meter fra campingpladen, og er i særdeleshed et besøg værd Den kandiderer til at blive optaget på UNESCO's Natur Verdensarvliste. Følges en afmærket natursti fra campingpladsen, er hele turen ca. 4,5 km og går også forbi Fur Bryghus.
 
Kort og vandreture på Fur (gratis)
FUR Camping med udsigt over LimfjordenDownload et godt og detaljeret oversigtskort over Fur.
Indeholder indtegnede vandreture.
(Skov- og Naturstyrelsen)  
 
 
 
Limfjordsfortællinger på Fur (50,- / børn gratis)
Limfjordsfortælling på FurLimfjordslandet er Danmarks største skatkammer af gode fortællinger. I ugerne 7, 15, 27-33 samt 42 kan du komme med på 34 forskellige fortællearrangementer i Limfjordslandet.
 
 
 
 
 
Lystfiskeri (gratis)
Lystfiskeri på FurFur byder på nogle af de mest afvekslende og naturskønne kystfiskepladser i Danmark, selvom ikke mange benytter sig af dem. Havørredbestanden er stor. Fisketegn kan købes på campingpladsen.
 
 
 
Snapseurter på Fur (gratis)
Pluk Porse og andre snapseurter på FurPå Fur findes snapseurter som Porse, Prikbladet Perikum, Revling og Brombær. Endvidere kan du finde Havtorn. Klik for at se steder og opskrifter.
 
 
 
FurNyt
Én af de mange udstillede fisk på FURØens internet baserede lokalavis er også et godt besøg. Her findes spise-steder, indkøbsmuligheder, overnatningsfaciliteter, aktiviteter og en fælles arrangementskalender - blandt andet!
 
 
 
Send postkort fra Fur
Send postkort fra FurNytVærsgo - her er motiverne fra postkortene.
Indtast modtagers mail, og FurNyt sørger for at sende dem.